LETEM SVĚTEM. ATLETI KRAJE ZÁVODILI DOMA I V ZAHRANIČÍ

   Atleti kraje se představili ve druhé polovině ledna ve skvělé formě. Tyčkař Matěj Ščerba (AC Ústí) porazil v polské Lodži mistra světa Wojciechowského, mistra Evropy Liseka nebo stříbrného z loňského halového ME Řeka Karalise. Soutěží procházel bez zaváhání, na první pokus překonal i 5,62 metru a znovu vylepšil krajský rekord. Sprinter Armin Ntemo (USK Ústí) uspěl na mítinku Czech indoor gala v Ostravě, když si vylepšil osobní rekord na šedesát metrů v čase 6,84 vteřiny. Za krajským rekordem zaostal pouhé tři setiny. Patrik Ďurčo (AK Most) si na dvoustovce vylepšil letošní maximum na dvoustovce časem 22,23 vteřiny.

   Další skupina atletů se předvedla na mítinku v německém Chemnitz. Trojskokan Martin Veselý (USK Ústí) skončil v mezinárodní konkurenci sedmý v letošním maximu 14,70 metru. Zvítězil domácí favorit a světový šampion Max Hess. Juniorka Ester Parohová (USK Ústí) běžela šedesátku za 7,85 vteřiny, Josef Simmer (Slovan Duchcov) se vylepšil na dvoustovce časem 22,68 vteřiny. Vratislav Bejček (AC Ústí) sbírá úspěchy na Jablonecké středě. Při svém druhém startu předvedl výkon 15,90 metru a zaostal pouze třináct centimetrů za svým halovým osobákem. Kamila Frontzová (AK Bílina) zaběhla rychlou šedesátku překážek za 8,82 vteřiny, k osobnímu maximu jí scházelo šest setin vteřiny.

   V Praze ve Stromovce se dařilo čtvrtkařkám. Dorostenka Natálie Mikulková (AK Most) si vylepšila osobní rekord na 400 metrů časem 57,56 vteřiny. Těsně za ní doběhla při svém debutu na čtvrtce juniorka Karolína Běloubková (AC Ústí) v čase 57,67. Obě se tak zařadily mezi sedm nejrychlejších čtvrtkařek krajské halové historie. Jana Johanová (Atletika Litvínov) zaběhla krajský rekord dorostenek na trati 1500 metrů v čase 4:32,02. Tímto výkonem navíc vede české tabulky dorostenek. Klára Bittnerová (VTŽ Chomutov) zaběhla stejnou trať za 4:40,05. Klára Mirvaldová (VTŽ Chomutov) běžela v Ostravě tři kilometry za 9:51,72 a zařadila se na třetí místo historických tabulek kraje. Teprve jako čtvrtá žena krajské historie se dostala v hale pod hranici deseti minut.

Dan Kačur (ASK Lovosice) a Lukáš Adam Bennour (Slovan Duchcov) na veřejných závodech v Praze